Sering baca Al-Quran tapi hati rasa semacam?

Risau jika ada kesalahan tajwid tapi tidak perasan, 
terlepas pandang?





Teruskan membaca kerana kami ingin berkongsi

cara membaca Al-Quran dengan hati lebih yakin, lebih aman.






Point penting dari Pembimbing Al-Quran  :
Ustaz Hj. Mohd Asraff Ayob Al-Hafiz.

(Kenali beliau disini)

.



Assalamualaikum w.b.h
Tuan-puan yang saya muliakan,

Ketika membaca Al-Quran, kita kadangkala terdetik,
'Rasa macam ada salah je dalam bacaan ni, tapi di mana ya?'



Alhamdulillah, kita beruntung kerana suka membaca & mengkaji Al-Quran.
Pagi-pagi sebelum ke tempat kerja, kita baca 'at least' semuka-dua Al-Quran.
Jika tidak sempat, kita sanggup ketepikan 'mukabuku' untuk menelaah
semuka-dua Al-Quran di pejabat.


Anak-anak semuanya dihantar mengaji kerana kita yakin,
ia penting. Anak akan 'menjadi' jika Al-Quran mantap di hati.


Semua ini petanda baik kerana kita sedar, Al-Quran merupakan
sumber utama keberkatan hidup dari Tuhan.


Tetapi, dalam keadaan suka baca Al-Quran setiap hari itu, kadang-kala
kita risau,

 >>   'betul ke tajwid yang saya baca? Rasa macam ada yang
tak kena tapi tak tahu di mana...'


 >>   'Macam mana bunyikan kalimah ni? panjang ke pendek?
dengung ke tidak? ah....hentam sajalah!'


Ada waktunya ketika bertemu kalimah sukar, kita baca 'main agak'. Yelah,
tiada siapa yang boleh tolong 'check' bacaan kita terutamanya ketika baca
Al-Quran sendirian. Tapi hati kita merasa 'macam tak kena' kerana :


 >>  Silap-silap, bacaan itu tidak betul. Ada makna yang bertukar.
 >>  Silap-silap, 'Lahnun Jaliy' (kesalahan besar) berlaku.
 >>  Silap-silap, bacaan Al-Quran yang kita rasakan tepat penuh
dengan kesalahan tidak perasan, terlepas pandang & tidak disengajakan.

 >>  Silap-silap, bacaan Al-Quran kita pahalanya kurang sebab
banyak berlaku kesalahan.


Benarlah kata ulama, tidak berdosa jika tidak sengaja. Cuma kita
tidak mahulah keadaan 'tidak sengaja' itu berlarutan.



Soalnya, sudahkah kita mengecam
bagaimana & di mana bentuk kesalahannya?


Tuan-puan yang dihormati,

Memang hampir mustahil kita nak camkan sendiri. Kecualilah anda
'super rajin' : rakam bacaan sendiri kemudian dengar semula.

Itupun tidak tentu juga kerana kita tidak cukup ilmu untuk
'detect' kesalahan tajwid.

Kerana itu kami ingin berkongsi sesuatu untuk bantu hilangkan
kerisauan anda. Kami kongsikan 165 bentuk kesalahan yang
paling kerap kita lakukan ketika baca Al-Quran 30 juz
 tapi ia jarang disedari.

Pendek kata, ia adalah kesalahan yang kita tidak sedar pun
ia berlaku.

Tempat di mana kita rasa 'saya dah baca betul'
tetapi sebenarnya masih kurang tepat.





Bagaimana DVD ini membantu  
tingkatkan kualiti bacaan Al-Quran anda :

 >>   Ia adalah DVD terbaik untuk sahkan ketepatan bacaan anda,
validate mana yang salah, mana yang betul terutamanya ketika baca
seorang diri di rumah.

 >>  Kita camkan 165 tempat yang paling sering berlaku kesalahan.
Elakkan bacaan 'tersangkut' pada beberapa kalimah sukar & confuse.


 >>  Kami kongsikan cara tepat untuk bunyikan 165 kalimah yang
selama ini anda rasa 'macam ada tak kena' ketika menyebutnya.

 >>  Kesalahan ini bukan sahaja dilakukan olah 'orang biasa'
tapi kadang-kadang, mereka yang selalu & mahir baca Al-Quran
pun ada melakukannya.

 >>  165 kesalahan ini merangkumi 30 juz Al-Quran, dari surah terpanjang
(Surah Al-Baqarah) hinggalah juz Amma (Surah Al-Ikhlas).

 >>  Bentuk kesalahan yang dibahaskan meliputi :
        - kesalahan salah baris,
        - salah tajwid,
        - salah panjang-pendek,
        - tak pasti cara tepat bunyikan kalimah,
        - salah tidak perasan & sebagainya.


Bagaimana kami mengenalpasti kesalahan ini?

Kesemua 165 bentuk kesalahan ini bukan dikumpulkan secara rambang.
Tetapi ia berdasarkan penelitian dari pengalaman mengajar Al-Quran
kepada lebih 5,000 pelajar sepanjang 10 tahun pengalaman.

Pelajar & anak murid kami dari :




>>  sesi talaqqi & seminar,
>> kelas online,
>> kelas Tajwidpro
>> mengajar di surau & masjid
>> kuliah di IPT & institusi pengajian tinggi
>> interaksi dengan lebih 10,000 pembeli dvd Al-Quran,

Kami perhatikan, inilah 'hot-spot' yang paling kerap masyarakat awam
tersilap baca.
Bila sampai di kalimah tertentu, bacaan mereka akan
'tersekat',  salah baca akan berlaku. Baca Al-Quran dengan dahi berkerut
kerana 'confuse'.


Kami kumpulkannya sebagai 'short-cut' untuk memudahkan anda.
Tujuannya, kami harap selepas ini, anda baca Al-Quran dengan perasaan
lebih yakin & hati yang aman.

Tiada sebarang kerisauan.


Pentingkah baca Al-Quran dengan hati yg aman?


Ya sudah tentu.

Ini kerana kita sedang 'deal' dengan kuasa Maha Tinggi. Sudah
tentu kita ingin persembahkan bacaan terbaik.


 >>  Kami ingin bantu anda baca Al-Quran dengan hati aman.
Tahu mana satu bentuk kesalahan yang selalu 'ter'buat itu
terutamanya ketika membaca Al-Quran seorang diri di rumah.


 >>  Kita tidak mahu baca Al-Quran dengan ilmu 'main teka'.
Jangan risau, tempat yang 'confuse' dalam Al-Quran tidak banyak.
Ada 165 kalimah sahaja.


 >>  Kita tidak mahu dibelenggu perasaan bersalah ketika
membaca Al-Quran. Selalunya apabila perasaan ini makin menebal,
mulalah terdetik perasaan malas baca Al-Quran.
Ini yang ingin kita elakkan.


 >>  kita ingin hilangkan rasa 'berdosa' bila baca Al-Quran.
Bukankah kadang-kadang, ada juga terdetik begitu terutamanya
bila tak pasti, 'di mana ya kesilapan yang saya lakukan?'



Video DVD ini amat jelas, dirakam pada kualiti full HD
& suntingan dari professional.


165 kesalahan ini dipecahkan kepada 3 DVD.  
Sila tonton contoh setiap petikan

DVD di bawah :


Contoh DVD 1 :




Contoh DVD 2 :



Contoh DVD 3 :

 



Sesuai untuk :


 >>  anda sebagai preparation Al-Quran setiap kali ramadhan.
Baru rasa yakin bila baca seorang diri atau ketika 'join' tadarus.


 >>  sesuai untuk anak anda agar ilmu Al-Qurannya lebih mantap.

 >>  Boleh digunakan sebagai 'self-learning' di rumah jika tidak sempat
belajar tajwid di masjid.


 >> 
hadiahkan kepada rakan agar setiap kali bacaan mereka baca Quran,
anda dapat pahala amal jariahnya.



Harga & cara pembelian :






Pembelian adalah secara online.
Sila klik pautan 'tempah sekarang' dibawah :












INGIN MELAKUKAN PEMBELIAN PUKAL
/ LEBIH DARI 1 PADA HARGA ISTIMEWA?



Mohon maklumkan kami jumlah set DVD yang diinginkan dan kami
akan berikan diskaun khas kepada anda :

Sila emel : furqanworkssdnbhd@gmail.com


****************

Website jualan ini di bawah seliaan :





FURQANWORKS SDN BHD  (1034644-M)

13M, Tingkat 1, Jln Hentian 1B,
Pusat Hentian Kajang
43000 Kajang. Selangor

Tel Pej : 03-8741 6464
Tel/sms/Whatsapp : 012 4232 606
Faks : 03-8741 6464

E-mel : furqanworkssdnbhd@gmail.com
Facebook : UstazAsraff



Copyright 2015, Furqanworks Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Ingin Ustaz Asraff ajar anda 'short-cut' kuasai tajwid & hafazan di rumah?
Layari www.tigaseminar.com